2011. július 29., péntek

Shaw, George Bernard: Politikai ábécé - Jelenlegi ára: 2 870 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Politikai ábécéA könyv listaára: 3500 Ft. Leírás:
A zseniális angol író, drámaíró, Bernard Shaw hosszú életében mindenkor igen intenzíven érdeklődött a politika iránt. Radikális baloldali volt, kapcsolatai a munkásmozgalom egy sajátos angol irányzatával, a fabianusékéval közismert, és számos művéből is dokumentálható. Az is közismert azonban, hogy Shaw a paradoxonok nagymestere volt, aki - rosszakarói szerint - semmit sem vett komolyan. A most magyarul ismét hozzáférhető munka először 1944-ben jelent meg, ám nem tekinthető a nagy alkotó politikai vagy eszmei végrendeletének. Sokkal több annál: remek gyűjteménye a szerző politikai - sokszor csapongó és következetlen, ám mindig végtelenül szellemes - tárgyú elképzeléseinek, gondolatainak, meglátásainak, sajátos látásmódjából adódó különc (de mindenkor megfontolandó) ötleteinek. Nem is csak politikai esszéket, szócikkeket tartalmaz. Shaw szemében a politika (is) valami egyetemes fogalom volt, belefért körébe az erkölcsfilozófia nem egy kérdése, az orvostudomány sokféle problémája, a fejlődéselméletek értékelése, a közgazdaságtan kérdései, még a városban lakás kellemetlenségeinek pertraktálása, sőt a vallással kapcsolatos nézetek szemlézése is. Igen sokszínű anyagot tartalmazó kötet hát a Politikai ábécé, amiben - természetesen nem ábécérendben követik egymást a címszavak (A brit pártrendszer Az állam és a gyermek A szerencsejáték bűne, a biztosítás erénye A félműveltek A kollektív biológus stb. ). A kötet természetesen nem politológiai kézikönyv, bár számos megállapítása súlyosabban eshet latba, mint nem egy szaktanulmányé. Ám annál inkább élvezetes, vonzó, együtt gondolkodásra, illetve vitára hívó, szépirodalomként (is) olvasható, a világirodalomban legfeljebb Voltaire hasonló munkáira (pl. Filozófiai szótárára) emlékeztető remeklés. Széles körben érdemes ajánlani. ISBN: 978-963-274-072-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 870 Ft

Az aukció vége: 2011-08-01 01:25
. Shaw, George Bernard: Politikai ábécé - Jelenlegi ára: 2 870 Ft

Fontos