2011. július 30., szombat

Balázs Eszter: Az intellektualitás vezérei - Jelenlegi ára: 2 295 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Az intellektualitás vezéreiA könyv listaára: 2800 Ft. Leírás:
Izgalmas eszme- és társadalomtörténeti vizsgálatra vállalkozik a szerző, aki az első világháború kitörését megelőző félévtized közéleti vitáit és szellemi összecsapásait rekonstruálva tárja fel egy új értelmiségi identitás és feladatkör keletkezését. Elsősorban az 1908-ban alapított Nyugat körül csoportosultak azok az írók, akik a művészet és a tudomány alapvető szabadságát, az alkotóknak a politikai hatalomtól való autonómiájának szükségességét hirdették. A nyugati - elsősorban francia - jelenségekre és folyamatokra is reagálva önmagukat értelmiségiként, entellektüelként meghatározva álltak ki a hatalomtól független és a társadalmi kérdésekben markáns, a fennálló rendet jobbára kritizáló ethosz és szerepminta mellett. A korabeli összetett közéleti arénát bemutató műből nemcsak a nyugatosok (többek között Hatvany Lajos, Ignotus, Babits Mihály, Ady Endre) értelmiségképe bontakozik ki, hanem a velük vitatkozók, az őket támadók véleménye és érvrendszere is helyet kap. Így többek között a Tisza István és Herczeg Ferenc nevével fémjelzett Magyar Figyelőben hangoztatott, a szerző szavaival a művészetet és általában az intellektust hangsúlyosan nemzeti szempontoknak alárendelő álláspont. A 2008-ban százéves Nyugat hőskorát széleskörűen és újszerűen, értelmiségtörténeti keretben értelmező munka a ma is gyakran támadott és kárhoztatott közéleti szerepkör, az autonóm értelmiségi ideológiáját, önképét és genezisét mutatja be. A jegyzetekkel, forrásjegyzékkel és bibliográfiával záruló tanulmányt a nagyobb történelmi, sajtó- és irodalomtörténeti, valamint szociológiai gyűjteményekben érdemes beszerezni. ISBN: 978-963-9697-36-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 295 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 00:55
. Balázs Eszter: Az intellektualitás vezérei - Jelenlegi ára: 2 295 Ft

Fontos